10 млн. лева за изграждане на Многофункционална спорна зала в парк „Артилерийски“ отпусна правителството на Община Стара Загора днес. За нея до момента държавата е предоставила 4,5 млн. лева. Идейният проект за залата беше одобрен през юни 2020 г.

Залата е многофункционална с възможност за провеждане на всичи видове индивидуални и колективни спортове – волейбол и баскетбол, хамбал и спортна гимнастика, художествена гимнастика и т.н. Ще се провеждат също изложения, концерти, балове и пр.

Арена Стара Загора

Осигурена е минимална светла височина от 12.5 м. до аудиовизуалния куб, който е разположен в центъра на залата. От задната страна, между зоните за журналисти и спортисти, е разположена тренировъчна зала с максимален капацитет, с допълнителни трибуни с 300 места. Голямата зала е с капацитет 5200 седящи места и с възможност за допълнителни 600 места, разположени на игрището. Около 1000 бр. са мобилните трибуни в основната зала. Те дават възможност при необходимост да се намали капацитетът на залата. Индикативната стойност за изграждането на многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“ е около 25 млн лева. 4.5 млн лева вече отпусна държавата още в края на миналата година.