Любителите на рафтинга ще могат да практикуват този вид спорт в най-скоро време не само през деня, но и през нощта. За тази цел Община Кресна започва изграждането на нощно трасе в Кресненското дефиле. То ще бъде с дължина 500 м. Това е първото по рода си начинание в България, информира DarikNews.bg.

Идеята за изграждане на нощно трасе се ражда на 17 октомври миналата година, разказва кметът на община Кресна Илиян Кръстев.

Трасето ще бъде с дължина 500 метра като за целта ще бъде монтирано осветление, разказва кметът Илиян Кръстев. Особеностите на река Струма, стръмните й живописни склонове и брегове превръщат Кресненското дефиле в прекрасно място за развитие на спортове, свързани с използването на силата на водата и течението й. Ето защо все повече любители избират това място за упражняване на рафтинга. Спускането с каяк или рафт по реката крие повишен травматичен риск. Ето защо преди да се спуснеш във водите на реката е нужна добра подготовка.

Кметът на Кресна Илиян Кръстев се надява, че за следващия празник на общината любителите на рафтинга ще имат възможността да се спуснат във водите на река Струма не само през деня, но и през нощта.

Чуй още какво каза кметът на Кресна Илиян Кръстев в прикачения звуков файл