Босненският боксьор Дражан Янянин заяви, че не е загубил мача си срещу Тервел Пулев с нокаут.

28-годишният балканец, който има вече 17 победи и 16 загуби на професионалния ринг, приключи участието си в срещата още във втория рунд. Тогава при попадение на Тервел в тялото Янянин прелетя през въжетата и падна лошо извън ринга. Сблъсъкът доведе до контузия в рамото, за която пострадалият вини организаторите от „Зауерланд”.

4 от 4 за Тервел, изхвърли хърватин през въжетата

Иначе мачът в категория до 90 килограма трябваше бе предвиден като 8-рундов. Янянин не скри своето възмущение от начина, по който няколко медии в Сараево отразиха случката, отбелязвайки, че той едва ли не е бил изстрелян в несвяст извън ринга.

„За мен това беше чудесна възможност, защото се изправих срещу един от най-успешните европейски боксьори в момента. Тервел е по-младият брат на българския боксьор Кубрат Пулев”, коментира Янянин пред depo.ba.

„За нещастие мачът беше организиран в Германия, където се случи и този инцидент. По-скоро за мен е провал на организаторите при подготовката на ринга. Нараних си рамото и трябваше да се предам, защото ръката ми буквално увисна.”

Кобрата след успеха на Тервел: Важното е, че момчето е здраво

„Първият ни рунд беше доста равностоен, макар и той да е много добър боксьор. Зад него стои сериозен отбор и голяма агенция, затова във втория при една размяна на удари и заради голямото разстояние между въжетата, което не отговаряше на регулациите, аз се опрях и вместо да се подкрепя пропаднах през тях. Ударих се в ръба на ринга, а после паднах на пода, като буквално премазах рамото си и не можех да си движа ръката. Имах късмет, че не паднах върху реферската маса, където можех да се контузя още по-зле.”

„Като изключа настрана разочарованието от трагичния изход на един мач, който беше сред най-добрите възможности в цялата ми кариера, бях по-силно повлиян от писанията на някои медии. Те не пишеха за боевете, което печелех, а сега дадоха неточна информация как съм бил изстрелян извън ринга от доминиращия Пулев. Не съм бил нокаутиран, честно казано, преди втория рунд моят противник не можеше да се брани както трябва. За съжаление се случи провал, какъвто рядко се вижда в професионалния бокс. Имаше и мъничко малшанс, че се оказах на неподходящо място, търсейки опора във въжетата. Организаторите и Кубрат Пулев, братът на моя опонент, веднага се стекоха към мен и ми се извиниха за случката. Те ми предложиха всички необходими медицински грижи за разлика от нашите боксови експерти, които се занимават сам с моята „загуба” без дори да са погледнали записите или пък да са били на мястото на събитието”, заключи ядосано Янянин.