Българският колоездачен съюз изпраща трима млади колоездачи за участие в 10-тия европейски младежки олимпийски фестивал, който ще се проведе във Финландия. Николай Иванов от тима на „Евроойл-Свиленград”, Николай Панайотов и Борис Добрев от КК „Бургас” са включени в състава на българската делегация, която тръгва на 18 юли за финландския град Тампере.

Треньор на тримата млади български колоездачи във Финландия ще бъде бургазлията Здравко Кънев.

Съвсем наскоро Николай Панайотов стана републикански шампион за юноши в индивидуалното бягане по часовник, а Борис Добрев спечели бронзовия медал в същата дисциплина, пред другия наш участник в европейски младежки олимпийски фестивал - Николай Иванов.

Българската група бе изпратена с официална церемония. Мая Георгиева, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК, връчи лъвчето талисман на участниците и им пожела късмет и успешно представяне.

На церемонията присъства и генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Олимпийският фестивал ще се проведе основно в Тампере от 18 до 25 юли. Участие в него ще вземат 32-ма български състезатели. Освен тримата колоездачи, в него ще се пуснат 8 лекоатлети, трима гимнастици, 10 джудисти, 6 плувци и двама тенисисти.

Водач на делегацията ще бъде Белчо Горанов, а шеф на мисията – Камелия Игнатова.