България ще бъде представяна от 5 или 6 боксьори на Световното първенство в Чикаго от 23 октомври, а не от пълен отбор. Въпреки предварителните очаквания, да имаме пълен тим, старши треньорът на националите обяви, че за САЩ ще пътуват най добрите – Салим Салимов (до 51кг), Детелин Далаклиев (до 54кг), Алексей Шайдулин (до 57кг), Огнян Николов (до 60 кг), Борис Георгиев (до 64кг) и при тежките – Кубрат Пулев.

„Няма смисъл да ходим, с момчета, които нямат шанс. Целта ни е да вземем максимален брой квоти за Олимпиадата в Пекин догодина. Ако дойде медал, ще бъде много голям успех! Световното ще бъде много тежко състезание, защото има над 600 заявени участника, но очаквам крайната цифра да бъде около 450 боксьори. За една квота са необходими две или три победи, защото визи взимат първите 8 в категорията. За медал трябва да се постигнат най-малко четири победи на ринга”, коментира за Гонг Ангел Ангелов.

Националите в момента са на 10-дневен лагер на Диана 3, след като се завърнаха от турнира „Златен пояс” в Румъния.

„На 28-ми септември заминаваме за Германия на двуседмичен съвместен лагер с домакините, Франция, Англия и Холандия. Това ни дава възможност момчетата да придобият бойна практика, защото най-големият ни проблем е липсата на спаринг партньори. Най-ме радва, че нямаме контузии. Ще пътуваме на 18-ти октомври за Чикаго, за да имаме 4 дни поне за аклиматизация, преди да стартира шампионата на 23-ти. Дано Кубрат постигне резултатите си там, защото много се говори за личния му живот в последно време. Готви се на 100%. Премии от федерацията не са обявени, а само държавните”, завърши Гелето.