Петима представители ще има България на Световното първенство по стрелба с лък на закрито от 3 до 9 март в Полша. Това съобщи за Гонг новият президент на федерацията и представител на страната ни на Олмпиадата в Пекин Даниел Павлов.

На Мундиала ще ни представят трима стрелци при мъжете и двама при младежите. Това решение бе взето след приключване на първия за годината турнир от спортния календар на централата в Русе.

„Резултатите на мъжете и младежите са добри и затова преценихме, че може да имаме представители на Световното. При жените показаното не е добро и затова няма да пращаме участници” каза Павлов, който не взе участие на турнира този уикенд, но ще се пусне на следващите.

„Дунавски стрели” бе първото състезание за 2009 година на закрито от 24 до 25 януари. На него участваха 49 състезатели. При мъжете най-добре се представиха стрелците от Джамбо 2006 (Русе)и то с добри резултати по стандартите. Братята Явор и Христо Христови заедно с Мартин Митов взеха първите три места. При юношите също с много добри резултати са представителите на домакините. При жените първите две места са за момичетата от Антибиотик (Разград), а на трета позиция е състезателка от Динамикс (Силистра).

Следващото състезание от календара на БФСтрелба с лък на закрито е на 7 и 8 февруари в Силистра, а първият най-важен турнир е държавното първенство на 21 и 22 февруари в Пловдив.