Гъруин Прайс превъзмогна проблем в лакътя и дефицит от 0-2, за да надиграе Стивън Бънтинг и да остане в график за успешна защита на титлата от Световната Гран При – негов съперник в съботния финал ще бъде сънародникът му от Уелс Джони Клейтън, надвил Дани Ноперт.

Прайс изоставаше с два сета на „Куршума“ и въпреки проблемите в лакътя, успя да спечели четири последователни сета, за да се завърне във финала на престижната надпревара. Майкъл ван Гервен, Гари Андерсън и Питър Райт отпаднаха още в понеделник вечер, но Прайс и Клейтън доказаха, че са най-добрите дартс играчи за изминалите 12 месеца.

Двамата спечелиха в дует първата в историята на Уелс Световна купа през ноември миналата година, а оттогава-насам и Световното първенство, Мастърса, Висшата лига, Финалите на Световните серии по дартс, две титли от Европейския тур и пет от Про тура. В събота те ще спорят за големия трофей и чек от 110 000 паунда за победителя.

По пъря към финала Прайс отстрани последователно Майкъл Смит, Мървин Кинг, Дейв Чизнал и Стивън Бънтинг, докато Клейтън се справи с Калън Ридз, Жозе Де Соуза, Кшищоф Ратайски и Дани Ноперт.