Гъруин Прайс трябваше да се потруди, за да избегне сериозна изненада в мача си с Брадли Брукс на Големия шлем на дартса и да си осигури сблъсък на четвъртфиналите със сънародника Джони Клейтън.

Ден след героичното представяне на Фалън Шерок, елиминациите започнаха с двубои на по-опитните в Тура срещу изгряващите звезди на спорта. Прайс се измъкна срещу световния шампион за юноши Брукс, печелейки четири от последните пет лега за крайното 10-8. Сега той ще се изправи срещу Клейтън, който запази стопроцентовия си рекорд в надпреварата с доминантен успех над Нейтън Рафърти с 10-2.

Двубоят между двамата ще бъде повторение на финала им от Световната гран при, където триумфът бе за Клейтън. В останалите два мача в сряда, четвъртият поставен Джеймс Уейд надви категорично Роуби Джон Родригес с 10-2, а Роб Крос се справи с Райън Джойс след 10-4.

Програмата от втория кръг на съревнованието в четвъртък предлага нови четири мача. В най-интригуващия от тях един срещу друг ще се изправят Майкъл ван Гервен и Гари Андерсън. Питър Райт ще играе с Жозе Де Соуса, Майкъл Смит има за съперник Джо Кълън, а страхотната Шерок ще се изправи срещу Менсур Сульович.