Последна проверка за състезателите по Шотокан Карате До преди Европейското първенство в град Егер (Унгария) ще се състои в събота и неделя (22-23 март), когато ще се проведе Държавното първенство. Събитието ще бъде в зала „Овергаз арена“, която се намира в столичния квартал Младост 2. Над 400 участника във възрастови групи от деца (8-10 г.) до мъже и жени ще премерят сили по време на шампионата.

„Това състезание е генерална проверка за националния ни отбор преди Европейското първенство в Унгария (4-6 април), където ще имаме над 80 представители в различните възрастови групи и дисциплини. Всичките ни най-добри състезатели ще участват на Държавното. Надявам се да покажат добро ниво и да заминем за континенталния шампионат с приповдигнато настроение и достатъчно самочувствие. Входът е свободен, а зрителите в залата ще могат да се насладят на много качествени изпълнения и съм уверен, че ще изживеят много приятни емоции. Благодарности на Министерството на младежта и спорта, без чиято подкрепа няма как да се справим“, сподели президентът на федерацията по Шотокан Карате До Александър Славков.

Веднага след края на Държавния шампионат мъжете и жените от националния отбор заминават за едноседмичен лагер в Банско, където ще се проведе последния етап от подготовката им за Европейското първенство.