Състезателите на бургаския клуб по конен спорт "Кан Крум" записаха най-масовото, но и най-запомнящо се, участие в турнира по прескачане на препятствия Лига „Ген. Крум Лекарски“ на базата в Божурище през уикенда.


Възпитаниците на клуба Пламен Радославов, Сияна Базотева, Жени Михова, Емил Георгиев и Рая Порточанова скачаха в 5 от общо 6-те паркура в двата състезателни дни и с резултатите си продължиха успешното представяне  от началото на годината.

И в двете изпитания при юношите до 18 години Сияна Базотева се представи перфектно, вземайки едно първо и едно второ място. В паркура с височина 110/115 см. талантливата девойка стана подгласничка. 

На баража следващия ден се класира първа и заслужено спечели уважението и възхищението на публиката, успявайки по изключително професионален и атрактивен начин да премине препятствията, вдигнати на 120 см. 

Женя Михова с кон Финес показа финес на терена и без бутнато препятствие си осигури две първи места в категорията на 4-годишните и по-възрастни коне при децата до 14 години.   

Успешно представяне и призово място записа и Емил Георгиев в категорията на децата. И двата състезателни дни той се класира трети, показвайки добри умения с кон Аполон. Малката Рая Порточанова, която скача в Х паркура за деца също успя да завърши изпитанието, което й е първо извън Бургас. 

10-годишното момиче, отново с Аполон трябваше да преодолее препятствия от 60 см. Пламен Радославов при мъжете пък успя да провери в състезателни условия коня Реквием, пускайки го на по-големи височини на препятствията от 125 см. 

"Всички изпълниха задачите си. Рая и Емо завършиха успешно участията си, които са им първи извън Бургас. Пламен успя да провери Реквием. А Сияна и Жени, ако продължават така устремно неминуемо ще имат шанс за място в националния отбор“, доволен е председателят на ККС "Кан Крум" инж. Георги Базотев. 

Според него, в този спорт най-важното е да си свършиш работата, която е да прескочиш чисто и хармонично препятствията от паркура, но, разбира се, победите са радост за родния град, състезатели и треньори.   

След седмица почивка, възпитаниците на спортния клуб заминават на турнир в Житница.