Пореден скандал се заформи в Българската федерация по художествена гимнастика. Президентът на организацията Илиана Раева изрази своето възмущение от интервю, дадено от Силвия Митева, в което вече отказалата се гимнастичка заявява, че централата й пречи да се развива в желаната от нея посока.

Илиана Раева обяви, че ще предложи на Управителния съвет на БФХГ да накаже доскорошната състезателка на националния отбор за уронване престижа на федерацията.

„Интересен завой направи за Силвия Митева по повод БФХГ. В интервюто си по бТВ тя казва, че в България повече за нея не е имало място нито като треньор, нито като съдия. Изключително грозна постъпка“, сподели Илиана Раева.

„Силвия Митева заяви след отказването си, че иска да участва в международни курсове за съдия. Беше направено и невъзможното тя да участва в този курс. Силвия Митева зае мястото на друг изявен наш съдия, в Лондон не взе изпита. В Киев вече взе последна категория. Разходите само за нея са 6000 лева. Никога Силвия Митева не е дошла при мен и не казала, че иска да е съдия. Всичко беше нарушено, за да може Силвия да направи това, което искаше. Тя казва в интервюто, че Българската федерация й пречи да работи“, обяви Раева.

„Възмутена съм, темата за Силвия Митева я приключвам така. Аз мога да говоря много, но няма да го направя, защото аз съм председател на БФХГ. Лично аз ще поискам от УС да бъде наказана за уронване престижа на БФХГ. Един път завинаги да се спре с интригите и лъжите. Наказанието ще е последно предупреждение или мъмрене. Спирам дотук“, каза още Илиана Раева.

„Тя казва, че се е представила блестящо, на първото участие тя изобщо не взима никаква категория – в Лондон. След това я изпращаме на друг курс. Само нейните разходи са 6000 лева. На второто взима най-ниската категория“, допълни председателят на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Аз съм човек, който е отговорен, когато съм заявила, че ще правим нещо, да го постигаме. Бих могла да създам сензация, но не го направих, но съм казала истини между нас, които никак не са хубави. След което получих извинение. Дали тя ще се извини, или не за мен няма значение. За мен има значение да защитя федерацията. Всичко си остава за нейна сметка. Докато аз съм председател, няма да позволя такова нещо. Може би има някаква лична обида, за някаква казана истина от мен“, добави Раева.

"На Силвия Митева, аз бях тази, която й предложи, да го направим така, както би й отивало на нея. Да има бенефис на Световната купа. Правете си изводите. Аз се чувствам лично обидена и засегната за първи път, наистина. И съм се грижила за тях, за нея и за нейната майка. Тя не може в нищо да ме обвини, в нищо. Аз мога, но никога няма да го направя", коментира още Раева.