Деветото издание на “Живей активно!“ за пореден път събра хиляди хора по улиците на София. Кампанията за балансирано хранене и активен начин на живот обедини най-големите звезди в българския спорт, които застанаха рамо до рамо с изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, за да поведат участниците в инициативата пеша от НДК към Южния парк в столицата. Събитието бе официално открито от заместник-кмета на София Тодор Чобанов.

„Живей активно!“ се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София като част от кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, сноубордискатата Сани Жекова, националният състезател по бокс Тервел Пулев и емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката бяха само част от звездите, които взеха участие в мащабната кампанията тази година. Сред подкрепилите инициативата бяха и Мария Грозева, Тити Папазов, Детелин Далаклиев, Радка Попова, Бойко Младенов, Георги Младенов, Николай Гергов, Петър Лесов, Симеон Найденов, Петя Неделчева, Боян Йорданов, Гинка Загорчева, Проф. Петър Киров, Проф. Петър Бонов и др.

Живей активно

източник: Живей активно

“Живей активно!“ стартира едновременно от 3 точки в столицата. –Театър „София“, ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Солунска“ и НДК. Точно в 10:00 часа Сани Жекова поведе стотици на велопоход от театър „София” а Тереза Маринова даде старт на бягане с препятствия от ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Солунска“. Двете групи се отправиха към НДК, където ги очакваха хилядите, дошли на събитието пеша. След официалната церемония по откриването всички участници се отправиха към Южния парк, където на 9 различни локации бяха организирани различни активности, спортни състезания и игри за балансирано хранене и готвене.

Живей активно

източник: Живей активно

Спортният празник в Южния парк не завърши с традиционния концерт, в който трябваше да участват едни от най-нашумелите български музикални звезди. Концертът бе отменен в знак на съпричастност към близките на жертвите от кв. Аспарухово в гр. Варна.