Приятелят на българската спринтьорка Ивет Лалова – Симоне Колио от Италия, отпадна на полуфиналите на Световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул, Турция.

Половинката на чаровната ни атлетка остана на пето място в своята серия, с резултат от 6.71 секунди, пръв финалната линия пресече американецът Джъстин Гатлин, дал най-добро време от 6.50 секунди.

Според регламента - за финала се класират първите двама състезатели от трите серии, плюс двамата-губещи, дали най-добри времена.

Скандалният Дуейн Чембърс също намери място сред най-добрите 8 на планетата, след като финишира втори във втората серия с резултат 6.63. Състезателят от Великобритания бе изпреварен от Неста Картър от Ямайка (6.56). Дуейн Чембърс бе първият, който си призна за употребата на изкуствения анаболен стероид тетрахидрогестринон след положителна допингпроба и изтърпя двугодишно наказание до 2006-та година. Сега обаче той е изправен пред предизвикателството да защити титлата си от Доха.

Американецът Трел Кимънс спечели третата серия с 6.61 секунди, последван от Марк Бърнс с 6.62. На финала ще бягат още Емануел Бирон от Франция, Джъстин Уорнър от Канада и Азиз Оуханди от Мароко.

Финалът на 60 метра при мъжете е тази вечер от 20.00 часа българско време.

Любопитното е, че “Атъкьой Арена”, с капацитет малко над 7000 места, се напълни в следобедната сесия на втория ден от шампионата.