Френската полиция е идентифицирала зрителя, който предизвика масово падане по време на 15-ия етап от Обиколката на Франция в неделя. Според вестник Льо Паризиен срещу него е започнало разследване.

128 километра преди финала на неделния етап основната група бе разбита от масово падане, след като въпросният фен, стоящ съвсем близо до състезателната колона, опита да си направи селфи. С опънатата си ръка той закачи американеца Сеп Къс от Йъмбо-Висма, който загуби баланс и падна, а заедно с него на земята се оказаха и още около 20 други състезатели.

Къс заема място в топ 10 в генералното класиране и е определян като най-ценния съотборник на носителя на "жълтата фланелка" Йонас Вингегор. Без него шансовете на Вингегор за втора поредна титла в "Тур дьо Франс" биха били доста по-малки.

Подобни инциденти обаче не са рядкост в Обиколката на Франция. В 11-ия етап в сряда сптинтьорът Жорди Меус от Бора-Хансгрое падна при сходен сблъсък. В осмия етап пък белгиецът Стеф Крас от ТоталЕнерджис бе принуден да се откаже от състезанието заради падане, което според него е било предизвикано от появата на зрител на пътя му.