Американският плувец Майкъл Фелпс няма да бъде преследван от властите заради снимката, на която се вижда как използва лула за канабис, съобщи областният шериф на Ричланд, Южна Каролина.

"След внимателно разследване на този случай, ние не мислим, че разполагаме с достатъчно доказателства за съдебно преследване срещу когото и да е било на този празник”, каза шериф Леон Лот.

Осемкратният олимпийски шампион от Пекин бе спрян от участия в състезания за три месеца, след появата на снимка в британски таблоид, на която се вижда да държи стъклена лула, каквито обикновено се употребяват за пушене на канабис, по време на празненство през ноември в Южна Каролина.

Миналата седмица полицията направи осем ареста във връзка с този случай - седем за притежание на наркотици и един за наркотрафик. Въпреки наказанието си, Фелпс ще може да се яви на двете големи състезания през годината - американските квалификации за Световното първенство по плуване /от 7-11 юли в Индианаполис/ и Световното първенство /от 26 юли до 2 август в Рим/.