Българският национален отбор по голбал приключи двуседмичния си лагер на Белмекен и продължава подготовката си в София преди Европейското първенство в края на месец май. Във високопланинската база момчетата на наставника Илия Попов тренираха две седмици усилено, информира сайтът vitoshabg.com. Заниманията бяха изключително тежки, с двуразови занимания, като преди обяд подготовката бе насочена към физическа подготовка на състезателите, а следобедната тренировка беше голбална.

На Белмекен се качи разширеният състав от национали – общо осем голбалисти, като от отбора отпаднаха младите надежди Ивайло Вътов и Николай Игнатов.

Учениците от УДНЗ "Луи Брайл" се присъединиха по-късно към лагера - на 28 април, тъй като бяха ангажирани с междуучилищните състезания, на които се представиха на ниво. Двамата по нищо не отстъпват на по-големите си съотборници от националния тим, но жалост, на 3 май скоропостижно напуснаха подготвителния лагер по здравословни причини.

Националите продължават в столицата да се готвят в ускорен ритъм и на 23 май летят за Португалия, където в град Албуфейра ще се проведе Европейското първенство.