Шахматен наръчник ще получи като подарък всеки зрител на “М-Тел Мастърс” 2007. Феновете на древната игра, които отидат да гледат на живо партиите между шестимата елитни гросмайстори, участващи в турнира, ще се сдобият с книгата „Пълен наръчник по шах” на Елизабет Долби.

Той е издаден в България от книгоиздателска къща “Труд” със съдействието на “М-Тел”. В него са представени историята на древната игра, термини и понятия, основни комбинации, тактически трикове в шаха и др. Книгата започва със специално обръщение на 19-тия световен шампион Веселин Топалов към всички деца – любители на древната игра.

Цената на билета за вход на “М-Тел Мастърс” е 10 лева. Желаещите да наблюдават на живо ходовете на Веселин Топалов, Кришнан Сасикирян, Гата Камски, Ливиу-Дитер Нисипеану, Майкъл Адамс и Шахрияр Мамедяров ще могат да закупят билети от специалния щанд във фоайето на “Гранд хотел София”. Работното му време ще е от 10 до 18 часа всеки ден.

Зала “София”, където ще се играят партиите, побира 120 зрители. Всеки, закупил билет, ще получава комплект слушалки, с които ще има достъп до коментара на живо. Слушалките са безжични и са с обхват около 1 км. Това дава възможност на зрителите да чуват анализите, дори ако напуснат залата.