Вицепремиерът и министър по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов бяха сред ключовите мотиватори на провелото се днес в Представителството на Европейския парламент в София обучение на тема „Финансирай мечтите си с ЕС“.

Събитието се организира от Андрей Новаков, който е един от най-младите членове на Европейския парламент от групата на ЕНП и български евродепутат, чиито основни приоритети в работата са намаляване на бюрокрацията, младежката заетост и еврофондовете.

С арсенал от лични примери в професионалната си и житейска практика Калин Каменов насочи вниманието на събралите се млади хора и експерти колко по-важно е сами да си свършат работата, а не да чакат друг да го прави. Той допълни, че със средствата от Европейския съюз могат да се решат много от проблемите на младите хора у нас, стига те да не търсят механично усвояване на средства, а реална реализация на добрите идеи и проекти, които да носят добавена стойност за страната ни и за хората.

източник: ММС - Пресцентър

„Все още има хора, които смятат, че със средствата от Европейския съюз се реализират лични идеи и амбиции. Това според мен е много пагубно, защото стремежът трябва да е да се свърши нещо полезно с принадена стойност, а проектите в една област да си кореспондират и подкрепят. Има много добри и качествени за държавата ни проекти, но има и такива, които се правят само, за да се усвоят средства. Затова трябва да има контрол и да се реализират проекти, от които да има смисъл и всички да виждаме резултата от тях. Средствата от Европейския съюз се дават за позитивна промяна и всички ние трябва да сме активни в работата си за тази промяна“, заяви в словото си заместник-министър Каменов.

В унисон с приоритетите в своята работа като евродепутат Андрей Новаков подари на вицепремиера Томислав Дончев боксови ръкавици, с които да води успешно битката за намаляване на бюрокрацията, а на Калин Каменов дари метла с пожелание в работата си да измете всички пречки пред младите хора да останат и да се реализират в България.