Почти година след скандала, Силвио Данаилов подаде оставка

Силвио Данаилов източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Силвио Данаилов източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Президентът на Българската федерация по шахмат Силвио Данаилов е подал оставка. Тя е била гласувана на срещата на Управителния съвет на федерацията в Монтана.

Това се случва повече от 10 месеца след скандала в родния шахмат.

Временно функциите на Данаилов ще бъдат иззети от вицепрезидента на федерацията и бивш шеф на АЕЦ Козлодуй Иван Генов, а на следващото заседание на Управителния съвет ще бъде насрочена и дата за избора на нов президент.

Как прие Силвио Данаилов Златния скункс?!

През септември месец миналата година Данаилов получи 18-месечно наказание от ФИДЕ. Етичната комисия към международната федерация му забрани да заема каквито и да е длъжности в рамките на ФИДЕ. Освен това той нямаше право да участва в каквито и да е събрания на организацията, като можеше да изпълнява функциите си като президент на българската федерация единствено на територията на България, но не и в отношенията и с всички други свързани с ФИДЕ организации.

Изключиха федерацията ни по шах от Европейския съюз

Наказанието е свързано с нередности около провеждането на европейското първенство за младежи в Будва, Черна гора през 2013 година. По това време Данаилов оглавяваше Европейския шахматен съюз./БТА

"Господари на ефира" разкриха Корупционни скандали във федерацията по шахмат

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове