Трикратният световен шампион по сърфинг Анди Айрънс бе намерен мъртъв в хотелската си стая в Далас, съобщи сайтът на неговия спонсор.

32-годишният сърфист се е прибирал в дома си в Хавай, след като е бил на състезание в Пуерто Рико.

„Светът на сърфинга страда днес, заради изключително тежката загуба, която понесе с новината, че Анди Айрънс е починал", се казва в съобщението.

„32-годишният Айрънс се оттегли от състезанието в Пуерто Рико през уикенда и се прибираше към дома си в Хавай. Той е боледувал от вирусното заболяване „денга" - остра тропическа треска”, се допълва в изявлението.

Айрънс се е разболял по време на състезанието в Пуерто Рико и се е лекувал два дена в Маями, след което е решил да се прибере в Хавай, за да отиде при личния си лекар. Състоянието му се влошило и му се наложило да остане в Далас. Служители на хотела, в който Айрънс отседнал, го намерили мъртъв на следващата сутрин.

Айрънс, който е считан за един от най-великите сърфисти, спечели световната титла по сърфинг в три поредни години – между 2002 и 2004 година. Сърфистът оставя съпругата си Линди, която е бременна с първото им дете.