На 91-годишна възраст е починал тази сутрин почетният гражданин на Бургас Васил Стоянов. Той ще остане в историята на спорта в морския град като професионален, дългогодишен спортен ръководител.

Стоянов бе заслужил майстор на спорта - човек, който отдаде живота си за развитието на спортната марка Черноморец. Той е бивш председател на дружеството по физкултура Ботев (Бургас), с баскетболния отбор на Черноморец (мъже) печели купата на България. В последните си години беше член на федерацията по художествена гимнастика и създател на инкубатора за шампиони - клуб по художествена гимнастика Черноморец Бургас. Но не се откъсваше и от футбола, като беше член на Сдружението Бъдеще за Черноморец, както и активно присъстваше на стадиона.

Васил Стоянов Георгиев е роден на 28.12.1929 г. в Айтос. В Бургас идва през 1952 година. От 1955 до 1957 година той е ръководител на отдел "Физкултура и спорт" в Градския съвет на Бургас.

Ръководството, треньори, футболисти и привърженици на Черноморец изказват своите съболезнования към близките и роднините на Васил Стоянов.