За рекорден 21-и път ще се проведе международният турнир по плуване за деца в памет на големия треньор Стефан Попов-Замората. Събитието е на басейн „Спартак” в София, като състезанията ще започнат в съботния ден от 09:00 часа.

Турнирът е по правилата на ФИНА и БФПС, с електронна измервателна уредба, и в него участие ще вземат над 500 деца от България, Гърция, Северна Македония и Сърбия. Участниците ще бъдат разпределени по възрастови групи – момичета и момчета, родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки. Организатори за поредна година са плувен клуб „Левски”.

„Имаме добър опит от предишните издания и сега няма да е по-различно. Готови сме с всичко по организацията . Поканили сме най-добрите ни съдии от страната, които са лицензирани. Измервателната уредба вече е монтирана и тествана. Очаквам пълни трибуни, това е най-стария детски турнир по плуване, чиято традиция продължаваме всяка година. Лично съм се обадил на известни и успешни за България спортисти , които да дойдат на откриването в събота. Искам децата да ги видят на живо и да им бъдат за пример ,както в спорта ,така и в живота. Ще има много изненади и награди, със сигурност ни очакват два много емоционални дни . Нашите партньори от Фондация „Воден път” ще се включат с деца, които имат затруднения, но ще покажат плувните си умения. Винаги си пожелавам от „Замората” да стартира кариерата на следващите ни големи шампиони. Заповядайте на басейн” Спартак”  в събота и неделя”, каза легендата ни Петър Стойчев.

Първите трима състезатели от всяка група ще бъдат наградени с медали, а за най-високи постижения при момчетата и момичетата, специални купи ще получат шампионите .

Официалното откриване ще бъде в съботния ден от 16:00 часа, като след него продължават състезанията.За неделя програмата започва отново в 09:00 сутринта. Входът за зрители е свободен.