На 26 март най-голямото карате доджо в България – АСКК Тракия с любезното съдействие на община Пловдив бяха домакини на националното първенство за възрастовите групи “юноши и девойки младша възраст” и “деца до 12 години”.

Състезанието бе открито от зам. кмета на гр. Пловдив г-н Георги Титюков. То започна по-различно от всеки друг път – беше прочетен апел към всички членове и приятели на Шинкиокушин семейството в България, да помогнат на Япония и нашите приятели от WKO.

Детските състезания както обикновено предложиха много емоции, както на самите състезатели, така и на зрителите, които присъстваха в уютната зала “Олимпиада”. За много от участниците това беше първо участие, но пък със завидни умения те показаха висока класа на подготовка, вдъхновени от големите имена в българския Шинкиокушикай. Видео-стената показваше всяка част от срещите на каратеките, а в почивките между битките видео, заснето специално за химна на Шинкиокушин, изпълнен на български. В оспорваните битки младите бойци показаха комбинации, които им носеха ваза-ари и ипон победи.

Купите за най-технични в групата до 12 години съдийската комисия реши да присъди на Диян Петков от Шумен и Стела Спасова – Пловдив, а при юношите на Димитър Тумбев и девойките на Дарина Михова от Димитровград. Следващото състезание за тези възрасти ще бъде в гр. Пазарджик на 28 май на ежегодната Национална купа “Торнадо”.

Подготовката на националния отбор за Литва 2011 е в разгара си, всички национални състезатели са здрави и показват отлична спортна форма на последните контроли преди отпътуването.