Пловдив ще бъде домакин на спортен фитнес уикенд. Той стартира с откриването на спортно изложение във фоайето на кинотеатър „Гео Милев” от 10 часа утре.

Три часа по-късно започва турнирът по културизъм и фитнес за мъже и жени „Гранд При Пловдив”, който ще бъде квалификация за Балканско и Европейско първенство. В първия тур ще бъдат поканени да се състезават дамите в категориите културизъм, фитнес и бодифитнес, както и мъжете от класическия културизъм и колегите им ветераните. Следобед от 16 часа ще стартира състезанието за мъжете, като те ще бъдат във всички категории представени на Балканското първенство, съответно: до 70 кг; до 80 кг; до 90 кг; до 100 кг и над 100 кг.

Състезанието е от изключителна важност за подбора на националния тим, който ще представи страната ни на Балканското първенство в гр. Бор, Сърбия на 15 - 16 май, и след това на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия от 21 до 24 май.

Програмата за утре предвижда състезание за юноши, младежи и девойки.

По време на фитнес уикенда за първи път в България на една сцена ще застанат тримата най-добри състезатели за всички времена в родния културизъм – Христомир Христов –Световен и Европейски шампион по културизъм в категория до 70 кг, Димитър Димитров - Абсолютен Европейски шампион и бронзов медалист от световно първенство в тежка категория и Георги Димитров- Абсолютен шампион на България..