Актуалната плеймейтка Златка Димитрова е носителят на голямата награда в Осмия Jim Beam турнир по генерал, който се проведе вчера в Студентски град. Втори след оспорвания финал останаха двойката Сантра и Кристо.

Победителят взе дейно участие в най-голямото хвърляне на зарове и се пребори за голямата награда. За първа година за голямата награда се бориха 36 VIP играчи, обединени в 8 отбора, между които Йордан Йовчев, Орлин Павлов, Белослава, Дим Дуков, Мария Гроздева, Кирил Вълчев-Скалата, Петър Стойчев, Гергана Гунчева, Росица Иванова, Ники Кънчев и още много български звезди.

Специална изненада на турнира бе томбола точно преди финала, която даде шанс именно на победителката Златка Димитрова и адреналинките - Ваня Георгиева и Весела Гюрова да се върнат в голямото хвърляне на зарове и да се състезават срещу класиралите се в третия финален кръг - Ники Кънчев и Сантра и Кристо.

По традиция Турнирът се проведе на датата 19 ноември - международен ден на мъжа.

Осмият Истинския Jim Beam Турнир ще се запомни с:

• Носителят на титлата „Истински карък” – играчът с най-нисък резултат Наско от БТР от отбор „Истински талантливи”, получи искреното възхищение на красавиците – компенсация за ниския му резултат. Най-висок резултат тази година успяха да съберат двойката Диана Любенова и Калина Коцева. Те щедро споделиха наградата със своя отбор „Истински двойки”.

• Тази година наградата „Истинския талисман” на играта Генерал бе връчена на Румънеца и Енчев, които подкрепяха отбор “Истински музиканти”. Талисман можеше да стане всеки, които истински подкрепя и носи късмет на отбора, на който симпатизира.

• Призът за най-атрактивен играч тази година бе връчен на големия победител Златка Димитрова от отбор “Истински красиви”. Тя спечели публиката с неповторимия си стил на играта Генерал и точната стратегия на хвърлянето.

• За първи път в Турнира в отбор „Истински двойки” се състезаваха не четирима, а осем души. Тук участваха Диана Любенова и Калина Коцева, новите адреналинки – Весела и Ваня, Жени и Силвия от Сървайвър и Сантра и Кристо.

• За първа година на турнира събра в един отбор най-музикалните звезди в България. В отбора на „Истинските музиканти“ своите умения премериха Белослава, Орлин Павлов, Дидо Д2 и Денис от Ахат.

• За трета поредна година един отбор събра най-атрактивните личности в българския шоу бизнес. Това са известният Дим Дуков, легендарният баскетболен треньор Тити Папазов, музикантът Васил Гюров и една от най-обичаните български актриси – Катето Евро. Всички те бяха част от отбор „Истински известни”.

• За радост на всички дами и тази година в отбора на най-популярните мъже у нас - „Jim Beam Black” се състезаваха Кирил Вълчев – Скалата, Митьо Крика и Ники Кънчев.

• По традиция тази година имаше и отбор, наречен „Истински спортисти”, в който се съревноваваха най-добрият спортен гимнастик на България и носител на четири олимпийски медала Йордан Йовчев, двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, майсторът на маратонското плуване Петър Стойчев и футболният съдия Антон Генов.

• По традиция в отбора на „Истинските медии” се състезаваха четирима журналисти, хвърлили най-висок резултат след мини-турнира по Генерал, който за първи път се проведе непосредствено преди турнира. Това бяха Димитър Карагегов от Булфото, Светослав Дочев от Pro BG, Радила Радилова от в. Атака, и Светла Стойкова от в. Поглед.

• Всички фенове на истинския бърбън, които най-бурно и най-страстно подкрепяха своите приятели по време на турнира, имаха истински шанс да спечелят наградата за най-шумна агитка. Тази година наградата грабна агитката на отбор „Истински медии”.