Много подаръци, награди и медали зарадваха 311 деца, лишени от родителски грижи на традиционния Коледен турнир в зала Фестивална. Една от най-приятните изненади бе присъствието на волейболната звезда Пламен Константинов, който още при влизането си започна да раздава автографи и приятелски да насърчава тийнейджърите да спортуват и да продължават в същия дух. Гибона връчи и най-ценната награда- призът за комплексен победител.

12-тият Коледен турнир бе организиран от Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи и въпреки кризата председателят Анатоли Илиев успя да събере примамлив награден фонд и да зарадва малчуганите.

В тазгодишното издание се включиха възпитаниците на 22 Социални Дома от цяла България, като особено приятно впечатление оставиха новите участници от село Овча могила- Свищовско.

Децата се състезаваха в пет вида спорт- лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и футбол, естествено разделени в няколко възрастови групи. Освен помощта от държавните институции, в наградния фонд се включиха и много фирми, като сред тях се открояваше присъствието на Мосю Бриколаж, чийто екип прие присърце идеята за организиране на тези спортни турнири за деца, лишени от родителски грижи, и вече традиционно подкрепя тези прояви.

„Спортният турнир за деца, лишени от родителски грижи, е една много благородна инициатива и затова традиционно го подкрепяме вече 3-та година и ще продължим. Истината всъщност е, че именно екипът на спортно шоу Гонг ни покани да се присъединим – и ето ни заедно в една благородна кауза – чрез спорта да приобщим децата към обществото и да им покажем, че те имат талант и потенциал да бъдат пълноценни граждани на България. Спортът е много подходящ инструмент при подобно начинание.”-сподели пред Гонг ПР на веригата магазини за дома г-ца Мария Панайотова.

Спортната Коледа във Фестивална бе празник за тези, които не са имали щастието и късмета да бъдат отгледани в семейства, но пък може би сред тях някога ще видим бъдещите шампиони на България. Децата показаха хъс и характер на терена и трябва да бъдат подкрепяни и занапред!