Българинът Пламен Боев спечели бронзов медал в изтласкването и завърши на пето място в крайното класиране в категория до 85 килограма на Европейския шампионат по вдигане на тежести.

22-годишният Боев направи шест успешни опита при дебюта си при мъжете на първенство на Стария континент и завърши с общ сбор от 263 килограма.

Българинът остана 12-и в изхвърлянето със 160 килограма, на 8 килограма от победителя в движението Интигам Заиров (Азербайджан).

В изтласкването обаче той постигна 203 килограма и това му позволи да спечели единствения медал на България от надпреварата и да се изкачи със седем позиции в крайното класиране.

Титлата заслужи Алексей Юфкин от Русия с общ сбор от 369 килограма. Той изхвърли 164 килограма, но изтласка най-много - 205 килограма, което беше достатъчно за първа титла в кариерата за 23-годишния руснак.

Втори с 368 килограма остана Заиров, който беше лидер след първото движение. На трета позиция пък завърши Николай Новиков (Беларус) с 367килограма след 166 килограма в изхвърлянето и 201 килограма в изтласкването.

Другият българин Владислав Комаревски завърши четвърти в група "Б" и 15-и в крайното класиране. Той направи само по един успешен опит в двете движения от 152 килограма в изхвърлянето и 191 килограма в изтласкването и завърши с общ сбор от 343 килограма. В категорията участваха 27 състезатели.