Старши треньорът на националният ни отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов обяви пред Гонг, че има желание да остане в Тайланд и да не се връща в България след Световното първенство.

„Може и да не се върна. Много красива страна, много добри хора, храната е отлична, въобще тук е много хубаво. Супер е!” - каза от Чанг Май Аспарухов.

Относно първите медали за България от шампионата - бронз в категория до 62 кг на Ивайло Филев и Демир Демирев, който стана трети в категория до 69 кг., треньорът коментира: „Доволен съм от всички. Всичко е наред. Ясен Стоянов имаше повече възможности, но не можа да ги реализира. Световното е силно, с голяма конкуренция. Сега чакаме Иван Стоицов, който е в много тежка категория със световни шампиони и други големи имена, но ако направи поне 4 успешни опита, може да вземе медал.”

„По-добре, че не ме виждате до щангистите ни при качванията им на подиума. Имам по-важна работа – да гледам заявките и опитите на противниците, трябва да следя какво къде трябва да направим. Тактически съображения”, каза още Аспарухов от Тайланд.