Питър Райт отново стъпи на европейския връх по дартс. „Снейкбайт“ завоюва за втори път в кариерата си тази титла, след като вече имаше една такава в колекцията си от 2020-а година. Интересното е, че и този път той имаше за съперник на финала Джеймс Уейд, като този път го победи с 11:6 лега във „Вестфаленхален“ в Дортмунд. С този успех 53-годишният шотландец си уреди чек на стойност 120 хиляди паунда.

Пътят на Райт към финала не бе лек, като той елиминира последователно Габриел Клеменс (6:5), Майкъл Смит (10:4), Крис Доуби (10:8) и Дани Нопърт (11:8).

На финала „Снейкбайт“ взе инициативата още от началото и набързо натрупа преднина от 6:2 лега. Уейд намали изоставането си до 6:4 преди почивката, но след това шотландецът продължаваше бавно и методично да трупа лег след лег в актива си, за да дръпне с 10:5, а накрая затвори срещата с 11:6 в своя полза.

Райт завърши мача със средни стойности от 97,39 точки, срещу 92,09 за Уейд. Шотландецът направи 4 максимума, а съперникът му имаше 2. При чекаутите англичанинът имаше леко предимство от 50% успешни хвърляния, докато „Снейкбайт“ бе с 45,83%, но това не направи особена разлика в крайния резултат.

Така Райт показа, че постепенно навлиза в оптимална форма и прибави нова мейджър титла в колекцията си, като тя бе под номер 8. Това е втори трофей за него за годината, след като преди това спечели Нордик дартс мастърс.