Писбърг спечели Супербоул финала и вече е новият шампион по американски футбол на САЩ. В решаващия двубой, който за пореден път се превърна в спектакъл, Питсбърг победи Аризона Кардиналс с 27:23 (3:0, 14:7, 3:0, 7:16), с което спечели титлата за шести път в историята си.

Мачът бе определен от медиите в Щатите като истински трилър, след като успехът бе спечелен в заключителните секунди. В истински герой за победителите се превърна Сантонио Холмс, който 35 секунди преди последния съдийски сигнал записа тъчдаун за своя тим.

Куотърбекът Бен Роутлисбергер подаде на Холмс, който донесе успеха на Питсбърг.

„Искам топката в моите ръце, без значение как, и без значение къде”, разкри какво е казал самият Холмс на своя съотборник Роутлисбергер в заключителната част.

Питсбърг водеше с 20:7 преди началото на последната четвърт, но разликата бе съкратена набързо от Аризона и дори се стигна до обрат – 23:20, само 2:37 минути преди края на срещата. В крайна сметка Питсбърг триумфира в 43-я финал на Супербоул.

След края на мача старши треньорът на победителите – Майк Томлин получи поздравления от новия президент на САЩ Барак Обама, който предрече успеха на тима.