Принц Албер и принцеса Шарлийн Монакска организираха показно парти за членове на Международния олимпийски комитет (МОК) и за отбран каймак на обществото в петзвезден хотел в Южна Африка.

Новобрачната двойка, която е в родината на Шарлийн за среща на МОК организираха прием-вечеря за близо 500 гости в Oyster Box, луксозен хотел на брега на Индийския океан в курортния град Умхланга.

Двойката се появи за кратко върху червен килим пред хотела, целувайки се за кратко по устните за събралата се тълпа фотографи, журналисти и няколко десетки кралски зяпачи.

Албер и Шарлийн позираха около минута пред камерите – той облечен в черен костюм и червена вратовръзка, тя в черна рокля без ръкави в подобен на диамант модел, която изглежда е вдъхновена от африканския дизайн.

Хотел Oyster Box прекара седмици в подготовка за събитието, което следва сватбата на двойката през уикенда в малкото княжество на Албер.

Гостите пристигнаха под звуците на барабани и танци на група млади зулуси, облечени в традиционни облекла от животинска кожа и с песни, изпълнявани от местен хор.

Облечени във вечерни тоалети, гостите се редяха на червения килим, за да преминат през проверката за сигурността на входа на хотела, наконтен в червено и бяло като цветовете на флага на Монако.