Олимпийският шампион от Великобритания Адам Пийти плува в собствения си двор след заема на нов малък басейн. 25-годишният състезател, световен рекордьор на 50 и 100 м бруст, прие с готовност заема на басейн, дълъг 5.7 м, по време на карантинта, причинена от COVID-19.

Световният и олимпийски шампион бе ограничен до тренировки в гаража си и ежедневни бягания, подготвяйки се за Игрите в Токио следващата година. „Не е най-любимото ми нещо. Не съм създаден за да бягам“, разкри високият 1.91 м плувец, който тежи 86 кг, за вестник Times. Пийти, който ще стане баща през септември, бе оставен на произвола на съдбата, след като редовно използваният от него тренировъчен басейн в Университата Лоубъро бе затворен преди пет седмици.

„Разликата е огромна, когато си във водата. Мога да тренирам техниката си, подобно на това в голям басейн. Ще бъда там всеки ден по един час, докато не се завърнем в нашия басейн. В момента свиквам с водата и изграждам основата. Връщам се в изходяща позиция“, добави още британският брусист.