Петър Стойчев се нареди на 2-о място в старта на 10 километра плувен маратон, който се проведе днес по обяд в датската столица Копенхаген.

Най-добрият български плувец завърши с време 1:57.43 часа, а победител е световният шампион Томас Лурц (Германия), който го би само с 2 секунди- 1:57.41. Третото място беше заето от руския плувец Сергей Болшаков с 1:57.48.

С този успех Петър Стойчев се изкачи на 3-о място в класирането за малката Световна купа в дистанцията 10 километра. Той има 52 точки, а 6 старта преди края начело е Томас Лурц с 80.

"Изключително съм щастлив от постижението на това ново трасе. За първи път състезанието се провежда по един от каналите, който пресича Копенхаген, а също така имаше и доста нови състезатели, които са излъчени от националните си федерации. Като допълнение за високата конкуренция, нито един от традиционните фаворити в нашия спорт не отсъстваше. Доволен съм, че с успеха днес успях да се изкача и на 3-о място в борбата за малката Световна купа”, каза след финала Петър Стойчев, цитиран от БТА.