Министърът на спорта от служебното правителство Петър Стойчев сподели, че очаква в следващите няколко дни да бъдат финализирани договорите с федерациите по борба и спортна стрелба.

„Много интересен е този въпрос за вас. Не мога да си обясня, кое прави борбата толкова интересна за всички вас, а останалите спортове остават на заден план. Казах преди два дни на вашите колеги, нещата от тогава не са променени. Имахме още една среща с ръководството на борбата, изчистихме някои детайли по техния договор. Мога да кажа, че аз и моите колеги останахме с впечатление, че си стиснахме ръцете. В следващите няколко дни договорът би трябвало да бъде подписан. Трябва да е ясно на всички, че за да дам нещо на борбата, трябва да взема от някой друг”, сподели Петър Стойчев.

„Има финансова рамка, която е определена от предишното ръководство. Цифрите са посочени. Попитайте борбата защо не подписват договорите. Име много неизвестни там. Трябва да е ясно, че тези нападки, които оправяте към мен... казвам, че всеки получава според това, което е постигнал. Защо не попитахте борбата колко са получили преди Олимпийските игри, нали направихте анализ на постиженията. Те са в следствие на слаби резултати, които са определени от предишното правителство”, допълни служебният министър.

„В момента те трябва да изчистят само имената, кои имена ще фигурират в този договор. Правили сме срещи, може би най-много сме се срещали с тази федерация”, уточни още Стойчев.

Относно новоучредената федерация по спортна стрелба, Петър Стойчев уточни, че се очаква в следващите няколко дни да бъде финализиран договорът и на тази централа.