Най-добрият български плувец Петър Стойчев говори за предаването „Гол линия”, след като разбра, че е избран в анкета на ФИНА за номер две в света на дълги разстояния за последното десетилетие, като пред него е само легендарният германец Томас Лурц.

„Аз, както и всички българи, научих първо от вас тази новина, от спортният отдел на Дарик. Не знаех, че се провежда такава анкета на международната федерация. Няма как да не съм поласкан, че съм нареден сред такива велики имена”, заяви Стойчев.

„Бях на състезания в Аржентина. Преди два дни се върнах Южна Африка, където взех участие в подготвителни стартове, следващата седмица заминавам отново.”

„Тази година Световното първенство ще бъде в Канада, където съм печелил 9 пъти. Трасето обаче няма да има нищо общо с плувния маратон, ще бъде с обиколки от по 2,5 километра.”

„Искам да се обърна към спорния министър и неговите помощници, които ми оказват подкрепа в този период. Бях шести на олимпиадата и това ми дава право две години да получавам издръжка от министерството”, каза още Петър Стойчев и не пропусна да честити на капитана на националния отбор по баскетбол Тодор Стойков, който тази сутрин стана баща за първи път.