Българският плувец Петър Стойчев получи специална награда за своите изключителни успехи в плувния маратон снощи на тържествена церемония във Форт Лодърдейл (Флорида). Наградата, която Стойчев получи в Залата на славата в плувните спортове, го обявява за най-добър състезател до момента в историята на плувния маратон. За първи път в историята на този спорт български плувец печели наградата за най-добър в света.

Стойчев получи специална диплома, статуетка и хонорна лента с неговото име. При обявяването на резултатите стана ясно, че най-добрият български плувец е заслужил наградите и признанието заради 9-те си Световни купи, рекордите, които е поставиб в плувния маратон, както и най-доброто му постижение в преплуването на Ла Манша през 2007-а година.

"Изключително съм щастлив и горд от голямата награда и признанието. Чувствам се като истинска звезда. През цялото време преди самата церемония около мене имаше хора от организационния комитет, които се стараха да се чувствам много специален. Беше невероятна церемония, а още при влизането си в залата видях окачено българско знаме. Това, както и при обявяването на името ми от водещите, усетих особена тръпка”, каза по повод награждаването Петър Стойчев. Той ще покаже наградите и грамотата утре на специална пресконференция в София.