След броени дни най-добрият български плувец Петър Стойчев очаква да стане татко за втори път.

Пред Гонг носителят на 11 Световни купи по плувен маратон сподели, че в средата на месец декември очаква най-хубавото събитие за финала на годината, след като през 2011-та не само, че отново триумфира в Световната купа, за десети път бе №1 в маратона на Охрид, стана световен шампион на 25 км от Шанхай'2011, а и сребърен медал в плуването на 25 километра на Европейското първенство в открити води в израелския курорт Ейлат.

“За мен лично в края на една много успешна година ми предстои още едно щастливо и приятно събитие - пак да стана татко. До 4-ти декември ще бъда на лагер в Белмекен, след което се прибирам в София поради семейни причини - в очакване на щастливо събитие. Очаквам да стана баща за втори път! Със съпругата ми Ася очакваме бебе в средата на декември. Това е нещото, което ще определя програмата ми за последния месец на 2011-та година“, сподели пред Гонг Стойчев.

Припомняме, че спортист №6 на България за 2010-та заедно със съпругата му Ася, която е бивша състезателка по синхронно плуване, са семейство от 2007 година, а през март 2008-ма се сдобиха с първородна рожба - Стефания. Тогава Стойчев не можа да присъства на раждането защото бе в Загреб на олимпийска квалификация на 1500 метра, но сега е решил да бъде близо до половинката си при появата на втория им наследник.

Петър Стойчев ще става татко за втори път

източник: Gong.bg