Петър Стойчев спечели трети пореден старт от Световната купа по плувен маратон от началото на сезона.

Рано тази сутрин седемкратният носител на Световната купа той постигна историческа трета поредна титла, след като преплува 14-километровото разстояние в дебютния старт в река до град Виедма (област Патагония).

Българинът финишира за 2:42.19 часа. Втори е Емилио Волпини от Италия с 2:42.28 часа, а трети - Алесандро Валентини (Италия) с 2:42.29 часа. Другият български представител Тихомир Иванчев е пети с време 2:42.31 часа.

„Пореден много тежък старт. Нито един от нас не познаваше трасето, но пък организаторите се бяха погрижили за пръв път от доста време всичко да бъде идеално. Беше малко по-хладно от Росарио, но пък водата бе идеална за плуване. Беше оспорвано до финала. Много ме е яд за Тихомир Иванчев, който за малко не успя да се качи до мен на почетната стълбичка. Мисля, че направихме един отличен лагер. Няма как да не съм доволен след три победи в три старта. Вече се намирам в добра спортна форма", каза Петър Стойчев.

Българинът води в генералното класиране за СК с 45 точки, пред аржентинеца Дамиан Блаум с 25 точки и Стефан Гомес от Франция с 24 точки. Българската група се завръща в София във вторник вечерта в 23:00 часа с полет на Луфтханза от Франкфурт.