Петър Стойчев спечели плувния маратон, старт от поредни кръг за Световната купа на Охридското езеро с дължина 32 км. Така той излезе начело в временното класиране за Световната купа по плувен маратон, съобщава БТА.

Българинът завърши първи с време 1 час и 52 минути. Втори остана аржентинецът Дамиан Блаум, на 3 секунди след Стойчев, а трети остана другият български представител - Тихомир Иванчев, на 6 секунди на Стойчев.

"Изключително съм доволен от постижението. Три старта остават до края на Световната купа. Надявам се в следващите две състезания в Канада да успее да победя. Ако го направя ще бъда със сигурност носител на ценната световна купа за седми път - постижение, за което не съм си мечтал”.

„Ще дам, всичко от себе си да завърша първи във всички състезания до края и да постигна уникалния резултат. Радостен съм от третото място на Тихомир Иванчев, който дава сериозна заявка за мой наследник", каза Петър Стойчев след победата.

На финала имаше над 7000 зрители, които бурно аплодираха българския шампион и му пожелаха бъдеще успехи. Следващите състезания са на езерата Робервал и Магот в Канада в средата на август и последния старт е в Мексико в началото на октомври.