Световният шампион на 25 километра плуване в открити води Петър Стойчев заяви, че голямата му цел е участие на Олимпийските игри в Лондон догодина, след което вероятно ще прекрати дългата си състезателна кариера.

„Ако успея да се класирам, вероятно това ще бъде последното състезание в кариерата ми. Годинките вече натежават. Мечтата ми е да спечеля олимпийски медал”, каза 34-годишният Стойчев.

11-кратният носител на Световната купа по плувен маратон изрази задоволството си от титла на 25 километра на Световно първенство в Шанхай.

„Досега все нещо ми убягваше, но съм щастлив, че донесох първи златен медал за България от Световно първенство по плуване”, каза Стойчев.

„Беше уникално изживяване, което ще ми даде сили в подготовката за олимпийските игри. Бях длъжен да постигна този успех за България и за себе си. Имах морален ангажимент в моето може би последно световно първенство”, коментира Пепи Стойчев.

Българският плувец, който през уикенда си осигури 11-а Световна купа от веригата Гран при в плувния маратон, сега започва подготовка за Европейското първенство по плуване в открити води в Израел в началото на септември.

Стойчев и неговият личен треньор Красимир Туманов ще проведат 20-дневен лагер преди шампионата на Стария континент, който е последното състезание за годината.