Петър Мицин спечели и надпреварата на 200 м свободен стил при мъжете по време на последния ден от Международния турнир  “Купата на Кмета-Гран при Бургас”. Това беше трета победа в турнира за състезателя на “Вихрен”.

Възпитаникът на Николай Вакареев покри “Б” норматив за Летните олимпийски игри в Париж на 200 м бътерфлай, а спечели и надпревара на 400 м свободен стил в “Парк Арена ОЗК”. В последния си старт на турнира Мицин финишира за 1:48.75 мин. Далеч след него бяха молдовецът Павел Аловатки и Даниел Нанков от ПСК “Черно море”. В същата дисциплина при жените най-бърза беше Симона Иванова от “Олимп”. Тя завърши за 2:06.80 мин. Втора се нареди Тиана Темелкова от “Спринт”, а трета остана Дарина Ракова от “Сейнт Джордж”.

13-годишната Карина Митрова от клуб “Олимп” направи две поправи на националния рекорд на 50 м бътерфлай за девойки младша възраст. В сутрешните серии Митова беше най-бърза с време 29.04 сек., а във финала тя беше още по-убедителна и триумфира с резултат 28.56 сек., което е първо слизане на българка под 29 секунди в тази възрастова група. След нея се наредиха Мария Хури (Ливан) и Ипек Тираш (Турция). При мъжете в същата дисциплина шампион стана Иван Манолов от “Пловдив 2019”, който финишира за 24.51 сек. Втори на почетната стълбичка се качи неговият съотборник Иван Грабко, а трети Теодор Скрумов от “Бриз”.

Състезателят на “Астери” Калоян Братанов спечели с повече от секунда аванс на 50 м свободен стил при мъжете. Времето на победителя - 22.14 сек. След Братанов остана Даниел Нанков (ПСК “Черно море”). При жените победата беше за Бояна Кирчева от ПСК “Черно море”, която завърши за 26.84 сек. Само на стотна след нея остана Исидора Димкич, а третото място беше за Божидара Рашева от “Започни да плуваш”.

Диана Петкова от “Спринт София” триумфира на 100 м бруст при жените с резултат 1:09.85 мин. Петкова остави след себе си молдовката Анастасия Басисто и Катрин Радивчева от “Каменград”. При мъжете успехът бе за Денис Свет от Молдова.

Плувецът на ПСК “Черно море” Владислав Терзиев спечели надпреварата на 50 м гръб с време 26.52 сек., като след него финишираха молдовецът Чирил Чирсанов и Никола Левтеров от “Спринт София”. При жените най-бърза бе състезаващата се за Турция Екатерина Аврамова, която финишира за 28.78 сек. Второто място беше за Габриела Георгиева от клуб “Дамини ЛВ”, а трета се нареди молдовката Татяна Сакултан.