„Бяхме обявили, че ще пътуваме с девет човека, но ще пътуваме с осем. Веселин Кирилов отпадна, защото е играл две профи-срещи и няма право да участва. Доволен съм от подготовката на момчетата, но тук имаме само двама от опитните състезатели, а другите ще участват на голямо първенство за първи път”, коментира пред Гонг старши треньорът на националния ни отбор по бокс по повод състава за Европейското първенство в Турция.

„Време им е вече да започват. Иначе двамата- Детелин Далаклиев и Тервел Пулев би трябвало да влязат в медалите. Детелин защо не и да стане шампион. В добра форма е. Разчитаме и на младите, че могат да влязат в медалите. При нас е много важно какъв ще е жребият”, продължи Лесов.

„Повече с тази цел ги водя някои млади, да видят какво е на голямо първенство и да трупат опит за Световното, където ще се определят квотите за Олимпиадата. Готвихме се да участваме на Европейското, където и да беше. По-добре щеше да е в България, но няма чак такова значение”, заяви още селекционерът на боксьорите Петър Лесов.