Старши треньорът на българския национален отбор по бокс, олимпийският шампион от Москва-80 и двукратен европейски шампион от Тампере-81 и Варна-83 Петър Лесов съобщи състава на отбора, който събира за новата 2011 година.

Съставът на българския национален отбор ще направи първа тренировка в боксовата зала на спортния комплекс "Диана" в столицата от 16.30 днес:

Категория до 49 килограма: Георги Андонов, Георги Огнянов

Категория до 52 кг: Александър Александров, Стефан Иванов

Категория до 56 кг: Детелин Далаклиев, Елиян Димитров

Категория до 60 кг: Айрин Исметов, Денислав Суслеков

Категория до 64 кг: Ангел Христов, Николай Коев

Категория до 69 кг: Симеон Чамов, Арман Акопхян, Стефани Коико

Категория до 75 кг: Младен Манев

Категория до 81 кг: Стоимен Петров, Радослав Панталеев

Категория до 91 кг: Тервел Пулев

Категория над 91 кг: Пламен Недялков, Мирослав Иванов.

Помощници на Петър Лесов в националния отбор ще бъдат Димитър Пехливанов и Йордан Стоянов - Старото. Лекар за първия лагер ще бъде д-р Авгерениус Афурас, който ще замести дългогодишния лекар на българския национален отбор по бокс Христо Василев, починал от инфаркт в края на месец декември 2010 година, информира БТА.

На 22 януари боксовите национали заминават на високопланински лагер в Белмекен, където ще бъдат до 6 февруари. От 7 февруари националите ще бъдат на подготовка отново в залата на Диана до началото на турнира "Странджа", който ще се състои от 15 до 20 февруари в Пазарджик.

"На първия лагер няма да бъдат Детелин Далаклиев и Елиян Димитров, които са в САЩ, каза старши треньорът на националния отбор и олимпийски шампион Петър Лесов. Боксьор номер 1 на България за миналата година Тервел Пулев също е освободен от лагера, защото трябва да се грижи за двегодишния си син Калоян. Тервел ще се включи във втория лагер в Диана, където ще имаме спарингова седмица с боксьори от Гърция, Казахстан и Грузия, които ще ни гостуват преди турнира Странджа.

Без да оригиналнича, ще кажа, че ни очаква тежка година - за първи път в историята на аматьорския бокс в рамките на една година ще има европейско и световно първенство. А световното първенство през септември в Азербайджан ще бъде и квалификация за летните олимпийски игри в Лондон".