Петима наши боксьори напуснаха 66-ия международен турнир по бокс „Странджа“, който се провежда в зала „Универсиада“ в София, след загуби в следобедния сеанс днес.

И тримата ни представители при най-леките (до 49 кг) не успяха да преминат първия кръг. Тинко Банабаков загуби от Никита Томилов от Русия с 1:2 съдийски гласа, след като на два пъти изпада в лек нокдаун. Георги Андонов падна от Джикамани Доузеф Мафоза от Англия също по точки, а после същото се случи и с Благовест Кожухаров, отстъпил пред Абдула Кучкаров от Узбекистан. 

В последната среща на следобедната сесия загуба претърпя и Илиян Марков. В среща от втория кръг на кат. до 60 кг той отстъпи пред Сайлом Ардее от Тайланд. Това бе втори мач за Илиян на турнира, който на старта победи украинеца Олександър Меленюк. Българинът започна доста успешно срещата с тайландеца като му взе първия рунд след сполучливи удари. После обаче Ардее си върна предимството, а накрая Марков се умори и остави съперника да го води в боя. Накрая съдиите бяха единодушни в решението си и дадоха победата на Ардее с 3:0 (29:27, 29:28, 29:28). 

Единствената победа дойде от изцяло българския сблъсък в кат. до 60 кг, в който един срещу друг за първия си мач на турнира излязоха Ангел Димов и Елиан Димитров. В първия рунд Елиан получи лека аркада на лявата вежда. Без видими причина Ангел пък реши да прекрати участието си в двубоя след края на втория рунд и така победата с технически нокаут отиде при Димитров. Негов съперник в третия кръг ще бъде Елнур Абдураимов (Узб), който в здрав мач победи Волкан Гьокчек (Тур). 
Вечерният сеанс започва в 16 ч. и в него ще участват 7 български боксьори, включително и победителят в категорията си от м.г. Симеон Чамов, както и една наша представителка при жените.