Петима са кандидатите за вакантния пост старши треньор на националния ни тим по кану-каяк. Срокът за подаване на документи бе до 1-ви октомври. „Дойдоха 5 кандидатури, чакахме и от Тошко Калпаков, който треньор на юношеския тим на Гърция, но такава не постъпи”, сподели генералният секретар на федерацията Виктор Кирин.

Кандидатите са:

1. Филип Духовников – бивш треньор на Николай Бухолов, също работил в Гърция

2. Емил Барбулов – бивш треньор на националния отбор на България (в женското направление) и Гърция

3. Дамян Дамянов – екс наставник на България

4. Камен Куцев – треньор на Аднан Алиев, водил подготовката на Деян Георгиев и Аднан Алиев в последните два месеца преди Олимпиадата

5. Огняна Душева - носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Сеул в четворката каяк, работила е в Турция.

„Изчакваме регата „Никола Велев”, където ще се определят националните състезатели за следващата година и на 14-ти кандидатите трябва да се явят на събеседване пред комисия от пет члена с председател Ваня Гешева. Познавам всички кандидати и не искам на влияя, но те всички са сериозни фигури. Изпратихме само двама състезатели на Игрите в Пекин, а това не е добре за спорта. Трябва да мислим за бъдещето. Освен Деян и Аднан, сега имаме Мирослав Кирчев, който е каякар и спечели два сребърни медала на Европейското за юноши и юношеска четворка, която стана осма”, коментира още Кирин.