Българката Петя Неделчева се класира за четвъртфиналите на турнира по бадминтон на Европейските игри в Баку. Номер 3 в схемата победи в първия кръг на елиминациите Алесия Зайцева (Беларус) с 21:13, 13:21, 21:12 за 55 минути. В решителния трети гейм Неделчева поведе с 4:1 и 12:7, след което до края на двубоя нямаше проблеми. 

"Днес знаех, че ще бъде сериозен мач. Доста добре я познавам съперничката. Като цяло тя игра силно на целия турнир до сега. Перата бяха много бавни и се налагаше да сменяме тактиката постоянно, но се справихме", каза специално за БТА Неделчева. 

В спор за място на полуфиналите възпитаничката на Орлин Цветанов ще играе с Ксения Поликарпова (Русия). 

По-рано днес водачката в схемата Линда Зечири се наложи над Айри Микела (Финландия) с 21:19, 21:10 и достигна до четвъртфиналите, където ще срещне Клара Асурменди от Испания. Двубоят е утре от 8.00 часа сутринта. 

Българинът Благовест Кисьов отпадна на осминафиналите на сингъл при мъжете след загуба от поставения под номер 1 Скот Евънс (Ирландия) с 6:21, 13:21. 

При женските двойки водачките в схемата Стефани Габриела Стоеви ще срещнат следобяд Карола Бот и Дженифър Карнот от Германия на четвъртфиналите.