Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева се класира за четвъртфиналите на двойки жени и на смесени двойки на  държавното първенство по бадминтон, което се провежда в зала  "София".

На двойки жени Неделчева (клуб Левски-Люлин) и Линда Зечири (БК Академик София) са номер 2 в схемата. Те почиваха в първия  кръг, а във втория победиха с 21:6, 21:8 гейма Димитрова (СКБ  Стара Загора) и Поповска (БК Горна Оряховица). Водачките в схемата Стефани Стоева и Габриела Стоева (Старс Ск  София) също достигнаха до четвъртфиналите след успех с 21:8,  21:6 над Ива Колева (Бадминтон Габрово) и Габриела Колицова (БК  НСА, София). На смесени двойки Неделчева и Иван Русев (БК ВИАС София),  водачи в схемата, постигнаха две убедителни победи до  четвъртфиналите.

На сингъл жени Неделчева не играе заради мускулна травма на  бедрото. Водачката в схемата Линда Зечири се класира за четвъртфиналите, както и номер 2 Стефани Стоева. На сингъл мъже фаворитите Владимир Шишков (СКБ Стара Загора) и  Стефан Гърев (БСК Пазарджик) също са четвъртфиналисти. Утре първенството продължава от 10.00 часа с четвъртфиналите в  петте категории, от 15.00 часа са полуфиналите, а финалите са в  неделя от 10.00 часа.