След пътуване от 49 часа най-добрата ни състезателка по бадминтон и нейният личен треньор Орлин Цветанов пристигнаха днес в столицата на Тайван - Тайпе.

Самолетните неволи на Неделчева из летищата по света продължиха от вчера, но приключиха успешно. Утре Петя Неделчева трябва да започне участието си на сингъл и на двойки жени заедно с Анастасия Руских (Русия) на финала на турнира от Суперсериите в Тайван с награден фонд 500 хиляди долара. Българката е единствената състезателка сред най-добрите 8 в света, която ще играе на две дисциплини в Тайван.

Неделчева и Цветанов са изпуснали полета си от Пекин за Тайван, но властите са им съдействали.

"След 49 часа път сега влизаме в хотела. В Пекин беше коренно различно от Москва. В Пекин изпуснахме самолета за Тайван, но веднага ни дадоха визи за един ден и ни намериха места в полета за следобяд за Тайпе. Странното беше, че нашият багаж е бил пристигнал още вчера", съобщи за БТА Орлин Цветанов.

Днес стана ясен и жребият за групите на сингъл и двойки жени на Петя Неделчева. На сингъл утре тя започва среща с Ихан Ван (Китай), а в групата са още Тине Расмусен (Дания) и Пуи Ин Ип (Хонконг). На двойки европейските вицешампионки Неделчева и Руских са в тежка група заедно заедно с лидерките в световната ранглиста Вен Хсин Чън и Ю Чън Чън (Тайван), вторите в света японки Миюки Маеда и Сатоко Сюцуна и представителките на Индонезия Грейсия Поли и Мейляна Джаухари.

"Много тежки групи, но така е на финал на Суперсериите. Добре е, че първи мач на сингъл играе с китайката", коментира Орлин Цветанов. Според регламента първите две от групите се класират за полуфиналите.