Бившият вратар на Челси и Арсенал - Петер Чех, постави уникален рекорд. 41-годишният чех стана първият спортист, играл в елитните дивизии на Англия по футбол и хокей на лед.
 
Това стана факт, след като Чех дебютира за Белфаст Джайънтс при победата с 5:1 над Глазгоу Клен в среща от шампионата на Обединеното кралство. Петър Чех се появи в игра 4:43 минути преди края на двубоя, когато замени титулярния вратар Тейлър Бескороуейни, когато резултатът вече беше оформен. За престоя си на леда Петър Чех получи един удар към вратата си, който успя да спаси.
 
Петер Чех започна да играе хокей на лед през 2019 г., когато футболната му кариера приключваше. Първият му клуб беше Гилфорд Финикс, където играеше до 2022 година. След това в продължение на една година беше част от Челмсфорд Чийфтейнс. От началото на настоящия сезон е част от Оксфорд Сити Старс, който го преотстъпи на професионалния Белфаст Джайънтс. В интервю за „Белфаст Телеграф“ Чех признава, че като дете е играл хокей на лед с приятели, но заради скъпата екипировка, непосилна за родителите му, е предпочел да тренира футбол.