Пет четвърти места завоюваха българските състезатели на приключилото днес Европейско Гран при по стрелба с лък. Една от надеждите ни за медал в рекърва при мъжете Явор Христов изпусна бронзовото отличие само с шест точки разлика от представителя на Испания Дейвид Калея. Младата ни надежда в стила рекърв - кадетката Добромира Данаилова, изпусна медала само с три точки разлики от руската състезателка Инна Степанова. Отборното участие на Данаилова и Христов в смесените отбори рекърв също стигна до четвъртото място. Мъжките ни тимове компаунд и рекърв също стигнаха само до четвъртите места в крайното класиране. Само с тринадесет точки руските стрелци в стила рекърв успяха да изпреварят Явор Христов, Венцислав Великов и Мартин Матев, и заеха третата позиция. Отново на четвърто място се класираха и представителите ни в компаунда Йордан Джамбазов, Володя Зарчев и Виктор Петров. На една позиция по-назад остана смесеният ни отбор компаунд Виктор Петров и Даниела Станева.

„Организацията на състезанието беше на много високо ниво. За съжаление много от състезателите, които бяха подали предварителни заявки за участие не успяха да дойдат, но въпреки това конкуренцията беше голяма. Имаше доста състезатели с квоти за Лондон и успях да сверя мерника си с тях. В тази последна проверка преди олимпиадата мога да кажа, че моето класиране е задоволително, но четвъртото място не ме устройва. Имах леки пропуски от техническо естество при стрелбата, но сега вече знам върху какво да работя и какво имам да поправям. В Лондон гледам към медалите. Много се надявам да имам шанса и късмет и да успея да завоювам мястото на почетната стълбица” каза Явор Христов.

Призьорите бяха наградени от зам. министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и президента на Българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов.